top of page
  • עינת א. שמשוני

סעו, המפתחות בפנים


עיצבתם ללקוח לוגו, סיימתם את העבודה ועכשיו צריך לשחרר אותו. אבל איך עושים את זה? עם מה אנחנו משלחים את הלקוח לדרכו? איך נדאג שהוא יעשה שימוש נכון בעבודה שלנו ובעיקר, שלא נקבל ממנו כל כמה חודשים פניה עם בקשה לעוד קובץ או עוד מידע כי בית הדפוס מבקש ממנו משהו והוא לא יודע מה לעשות עם זה.

ישנם מעצבים שבמקרים של לוגו נוהגים לתת קובץ פתוח. לא אכנס לדיון הזה כי כבר התייחסתי אליו כאן בפוסט "השאלה הפתוחה של הקבצים הפתוחים. אבל הנה הדרך בה אני משחררת את הלקוחות שלי בסופו של תהליך:

מה שמנחה אותי בנקודה הזו זה מהם הצרכים של הלקוח. הוא יצטרך להשתמש בלוגו שעשיתי לו לעבודות דפוס, לפרסום ברשת, להפקת מוצרים וכו'. אני שולחת לו את הלוגו בכל הפורמטים הנחוצים וגם מפרטת עבורו למה משמש כל פורמט, כי הנה חדשה מרעישה: לרוב הלקוחות אין באמת מושג מה ההבדל בין pdf ל-png.

לקוח ממוצע יקבל ממני שישה קבצים:

קובץ pdf של הלוגו הצבעוני

קובץ pdf של גרסת צבע אחד / ש"ל

קובץ jpg של הלוגו הצבעוני

קובץ jpg של גרסת צבע אחד / ש"ל

קובץ png עם רקע transparent של הלוגו הצבעוני

קובץ png עם רקע transparent של גרסת צבע אחד / ש"ל.

ששת הקבצים האלו אמורים לספק לו מענה של כל השימושים השונים בלוגו. במקרים של לוגו שאמור להופיע גם בגווני גרייסקל, הלקוח יקבל גם שלושה פורמטים מתאימים כאלו.

הדבר השני שהלקוח מקבל ממני זה מסמך מותג.

כשמייצרים מיתוג עבור ארגונים גדולים, כאלו שיש בהם הרבה מחלקות והם עתידים לעבוד מול הרבה מעצבים וספקים שונים, נהוג להכין "ספר מותג". ספר מותג הוא אוגדן שמפרט את חוקיות המיתוג והשפה הגרפית עד לפרטים הקטנים ביותר, כמו מידות הפונט של שורת הפרטים שאמורים להופיע בתחתית כל מסמך. מטרת הספר היא שימור השפה הגרפית האחידה גם כשעבודות עיצוב מתבצעות על ידי גורמים שונים.

אבל מה אם מדובר בלקוח קצת קטן יותר מהאוניברסיטה העברית? רוב הלקוחות לא באמת זקוקים לספר מותג מקיף שכזה. מצד שני, אנחנו עדיין רוצים שגם מעצבים אחרים שיתנו ללקוח שלנו שרות, ישמרו על עקרונות בסיסיים שבנינו. בשביל זה יש מסמך מותג, או מסמך חוקיות לוגו.

במסמך הזה אני כותבת בשתיים-שלוש שורות מהם עקרונות המותג,

מפרטת את הפונטים בהם נעשה שימוש ולאיזה חברה הם שייכים, במידה ויהיה צורך לרכוש אותם,

אני מציינת את ערכי הצבעים המדויקים שנעשה בהם שימוש

ומציינת מהם מידות המינימום של הלוגו. הדבר הזה חשוב בעיקר כאשר מכניסים את הלוגו לפרסומים שונים. מידת המינימום היא המידה הכי קטנה בה הלוגו עדיין נראה ברור וקריא. אמנם אין לנו יכולת לשלוט על כך שמפרסמים אחרים אכן ישמרו על המידות שקבענו, אבל לפחות אמרנו את שלנו בעניין.

הנה מספר דוגמאות:

מעבר לכך שאני רואה בהכנת מסמך כזה אחריות מקצועית בסיסית, כשלקוח מקבל מאיתנו מסמך כזה, הוא מרגיש שאנחנו מתייחסים אליו ואל הלוגו שלו ברצינות ולא מנסים לשמור אותו אצלנו בכוח. מהניסיון שלי אני יכולה להגיד שרוב הלקוחות מאוד מתלהבים ומתרגשים לקבל את המסמך הזה, שגם מהווה איזשהו סיכום לתהליך שעברנו.

תהנו!

439 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page