top of page
  • עינת א. שמשוני

ריטיינר חודשי ובנק שעות - מה זה ולמה זה טוב


נתחיל מהשאלה הראשונה - מה זה ריטיינר חודשי?

ריטיינר הוא סוג של מנוי, ממש כמו מנוי לבריכה או לחדר כושר. מנוי לבריכה אומר שאתם משלמים מחיר גולבלי קבוע בתחילת החודש ומקבלים בתמורה כניסה בלתי מוגבלת במהלך כל החודש. אתם יכולים להגיע לבריכה פעמיים כל יום או רק פעם בשבוע אבל המחיר הוא עדיין אותו מחיר.

כך זה עובד גם בריטיינר. הלקוח משלם בתחילת כל חודש סכום גלובלי קבוע שסוכם מראש ובתמורה אתם מספקים לו שירותי עיצוב שוטפים לאורך כל החודש. בין אם היו ללקוח הרבה או מעט עבודות באותו חודש, התשלום הוא אותו תשלום

ומה זה בנק שעות?

ובכן, אם ריטיינר עובד כמו מנוי אז בנק שעות הוא כמו כרטיסיה. אתם קונים כרטיסיה של עשר כניסות לבריכה שלרוב מזכה אתכם בהנחה מסויימת. עכשיו אתם יכולים לנצל את כל הכניסות שלכם תוך שבוע או תוך חודשיים אבל ברגע שניצלתם את כולן תאלצו לרכוש כרטיסיה חדשה או פשוט לשלם מחיר מלא לכניסה.

בבנק שעות את מוכרים ללקוח מראש סל שעות מסויים תמורת הנחה מסויימת (בין 10% ל-20%) והוא יכול לנצל אותן לאיזה עבודות שהוא רוצה לאורך איזו תקופה שנוחה לו. ולמה זה טוב? ריטיינר או בנק שעות יכולים להיות מאוד נוחים במצב שיש לכם לקוח עם המון חומרים מתעדכנים שצריך ליווי די צמוד של מעצב או גרפיקאי. למשל: לקוח שעוסק בהפקת כנסים ולכל כנס הוא צריך להוציא הזמנות, תוכניה, תגי שמות וכו' ויש לו בערך חמישה כנסים כל חודש. או לקוח שמוציא עידכונים שוטפים ללקוחות שלו וכו'. במקרים כאלו ריטיינר חוסך לשני הצדדים את הצורך להתעסק בכל פעם עם הגשת הצעת מחיר, חתימה על הסכם עבודה וכו'.

ללקוח זה נותן שקט נפשי שהוא יודע שיש לו מענה קבוע ונגיש לצרכים שלו וקל לו לנהל את הוצאות הגרפיקה שלו משום שהם קבועים וידועים מראש.

היתרון עבורכם כמעצבים הוא שיש לכם הכנסה קבועה ויציבה, דבר שאין לזלזל בו אם אתם עצמאים שחיים בסוג של חוסר ודאות מעורפלת לגבי ההכנסה החודשית שלכם. יש חסרונות?

בוודאי שיש, כמו כל דבר בחיים. החיסרון בריטיינר הוא שאתם יכולים למצוא את עצמכם עובדים הרבה מעל מה שחשבתם שתעבדו אבל אין לכם אפשרות לגבות מחיר נוסף כי הלקוח כבר שילם מראש. לפעמים תמצאו את עצמכם דוחים פרוייקטים מעניינים ומשתלמים בגלל שיש לכם מחוייבות לעדכונים המעצבנים שהתחייבתם אליהם במסגרת הריטיינר.

מתי זה לא כדאי?

כשמדובר בלקוח חדש שאתם עדיין לא מכירים וקשה לכם להעריך את כמות העבודה שתידרש במהלך החודש

וכמה טיפים ודגשים לסיום -

א. שימו לב - תשלום על ריטיינר או בנק שעות הוא תמיד בתחילת החודש, לא בסיומו.

ב. רצוי מאוד להגביל את תקופת הריטנייר לשלושה חודשים אשר במהלכם כל אחד מהצדדים יבחן אם התנאים ושיטת העבודה אכן מתאימה לו.

ג. גם במצב של בנק שעות רצוי להגביל את התקופה בה הלקוח יכול לנצל את השעות שקנה ע"מ שלא יווצר מצב בו לקוח מורח זכות לעשר שעות לאורך שנה שלימה. במקרה כזה, אם הסתיימה התקופה עליה סיכמתם והלקוח לא ניצל את כל השעות, הוא לא יקבל עליהן החזר.

ד. אפשר להחריג שירותים מסויימים או עבודות מסויימות. למשל: מסגרת הריטיינר כוללת עידכונים שוטפים לעיצוב קיים אך אינה כוללת עיצובים חדשים, או הריטיינר כולל עיצוב של מודעות, פליירים, דפי נחיתה ותוכניות אך אינו כולל עבודות מיתוג, עיצוב לוגו וכו'

ה. לעגן את כל התנאים בכתב!!!

4,995 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page