top of page
  • עינת א. שמשוני

דברו ברור


זה פוסט קצר עם טיפ חשוב. סמכו עלי, הוא יעשה לכם את החיים קלים יותר (ובשביל מה אני כאן אם לא בשביל לעשות לכם את החיים קלים יותר, הא?).

לקוח פונה אליכם ומבקש עיצוב שיהיה "יוקרתי אבל שמח". אחלה. לקוחות שיודעים מה הם רוצים זה דבר מצויין. אלא ששתי המילים שהלקוח בחר להשתמש בהם, גם "יוקרתי" וגם "שמח", הן מילים מאוד אמורפיות ויכולות להתפרש לכל מיני כיוונים.

כשלקוח אומר לכם "יוקרתי", אתם רואים משהו מאוד מסוים בראש, אבל בהחלט ייתכן שבראש של הלקוח רצה תמונה אחרת לגמרי. אז מה יקרה עכשיו?

אתם תעבדו על עיצוב, תשלחו לו, הוא יגיד שזה ממש לא מה שהוא ביקש וידגיש שהוא רצה "יוקרתי", אתם תנסו לשכנע אותו שעשיתם הכי יוקרתי שיש, הוא יגיד שממש לא ומבחינתו כבר אתם לא מבינים כלום מהחיים שלכם. אתם תעבדו על עוד ועוד סקיצות ותדפקו את הראש בקיר. בסוף הלקוח ישלח לכם משהו שהוא ראה ויגיד "אתה רואה? כזה אני רוצה" ורק אז אתם תבינו שכשהוא אמר "יוקרתי" הוא התכוון לסגנון נופש הכל כלול בבורגס.

אותו הדבר לגבי מילים כמו "שמח", "צעיר", "ילדותי", "בוגר", "רציני", "נקי", "נשי", "זורם" ושאר מילים שהלקוחות שלנו משתמשים בהן כדי לתאר את סגנון העיצוב שהם רוצים.

אז מה עושים?

מבקשים מהלקוח להיות ספציפי. רוצה משהו "יוקרתי"? תסביר לי בבקשה מזה יוקרתי מבחינתך. תן לי דוגמאות. לפעמים הלקוח יגיד שהוא יודע מה הוא רוצה, זה יושב לו בראש, אפילו ראה פעם משהו כזה, אבל אין לו כרגע דוגמה להראות. ובכן, אלו לא חייבות להיות דוגמאות דווקא מעולם העיצוב הגרפי. אלו יכולות להיות דוגמאות מעולם האדריכלות, מרהיטים, כלי מטבח ועוד. אני אוהבת להחזיק בסטודיו קטלוגים של חנויות שונות ומוצרים שונים – ביגוד, ריהוט, כלי בית, עיצוב פנים. אני מבקשת מהלקוח לדפדף ולהגיד לי - אם העסק הזה היה בן אדם, איך הוא היה מתלבש? איזה סט צלחות הוא היה קונה? איזו ספה הייתה לו בסלון?

בירור כזה יכול לעזור לכם להבין את רצון הלקוח ולחסוך לכם הרבה מאוד זמן ועבודה מיותרת.

209 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page